Ga naar hoofdinhoud

Onze keuken door het seizoen heen...

Wij kennen onze boeren persoonlijk. Die leveren alleen als ze in kunnen staan voor de kwaliteit van hun product en daar spelen wij dan weer op in. Goede zuivel, graanproducten, vis, streekbieren en kwaliteitsvlees hebben we hier in overvloed. Waarom zou je het van ver halen? Het vee staat zich rond te eten in onze weilanden, ‘onze’ bijen verzamelen hier hun honing. De eieren zijn gelegd door kippen die een heel erf hebben om op rond te scharrelen. De appels die we gebruiken voor onze appeltaart komen van een boer uit de buurt. We willen u blijven verrassen met wat we doen met al dat moois en telkens weer bereidingen vinden die nieuw voor u zijn.

Neem bijvoorbeeld de zomer. Voor de keuken is dit een seizoen waar de veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen. In de voorzomer willen we natuurlijk asperges en aardbeien, kort daarna zijn er de kersen. Daarna komen de peulen en de tomaten. De chef haalt opgelucht adem, als hij in de nazomer allerlei vruchten in zijn nagerechten kan verwerken. En intussen is ook nog het mosselseizoen begonnen en wie wil dat nou missen? Eind herfst, na al die weelde, komen de knollen, paddenstoelen, de wortels en natuurlijk het wildseizoen. Zo zijn er misschien wel zes seizoenen waar we mee werken. Maar het is een uitdaging die we aan willen gaan, met menukaarten die regelmatig veranderen en bijgerechten die niet vaststaan, zodat we iedere dag opnieuw weer kunnen werken met wat de lokale grond ons te bieden heeft.

Bekijk hier onze menukaart!

PDF

RESERVEREN?
BEL 06 19 98 48 38

Back To Top